T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Bolu İl Sağlık Müdürlüğü izzet Baysal Devlet Hastanesi

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Bolu İl Sağlık Müdürlüğü izzet Baysal Devlet Hastanesi

SAĞLIKTA ÇEVRE DOSTU YAKLAŞIMLA 2 PROJEDE BAŞARI

Güncelleme Tarihi: 31/03/2021

Bolu İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı İzzet Baysal Devlet Hastanemiz Çevre Dostu Hastane ve Bolu Valiliğimiz tarafından pilot olarak seçilen Sıfır Atık Projesi’nde Sıfır Atık Belgesi’ni almaya hak kazanan Bolu’daki ilk hastane olmuştur.

• SAĞLIKTA ÇEVRE DOSTU YAKLAŞIMIYLA 2 PROJEDE 2 BAŞARI (3).jpg
  • SAĞLIKTA ÇEVRE DOSTU YAKLAŞIMIYLA 2 PROJEDE 2 BAŞARI (1).jpg
  • SAĞLIKTA ÇEVRE DOSTU YAKLAŞIMIYLA 2 PROJEDE 2 BAŞARI (2).jpg

Sağlık tesisimiz bünyesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde başlatılan "Sıfır Atık Projesi" kapsamında, Bolu Valiliğimiz tarafından pilot hastane olarak seçilen hastanemiz, atık oluşumunun önlenmesinden başlayarak, atıkların azaltılması, kaynağında ayrı biriktirilmesi, geçici depolanması, ayrı toplanması, taşınması ve işlenmesi süreçlerinin hepsini içine alan "Sıfır Atık Yönetim Sistemi"ni başarı ile tamamlamış Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce temel seviyede "Sıfır Atık Belgesi" almaya hak kazanan Bolu’daki ilk hastane olmuştur.

Ayrıca, sağlık tesisimiz 3 yıl önce başladığı Çevre Dostu Projesi’nin yenileme denetimlerinden de pandemi sürecine rağmen başarı ile geçerek, enerjinin ve suyun daha etkin ve verimli kullanılması amacıyla ürettiği projeleriyle; Çevre Dostu Sertifikası Usul ve Esasları Yönergesi kapsamında Bolu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce onaylanan Çevre Dostu Hastane Sertifikasını almaya yeniden hak kazanmıştır. Emeği geçen tüm ekibimize katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.