Hastanemizde Retrograd İntrarenal Cerrahi (RIRS)Tekniği İle Konforlu Tedavi
01 Aralık 2022

Bolu İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı İzzet Baysal Devlet Hastanemizde Kapalı Böbrek Taşı tedavisi Üroloji Kliniğimizde Uzm.Dr.Hamid ÖZMEN ve üroloji ekibimiz tarafından başarı ile yapılmaktadır.  Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte böbrek taşlarının tedavisinde birçok alternatif tedavi seçenekleri ortaya çıkmıştır. Böbrek taşlarının tedavisinde asıl amaç böbreğe en az  zarar vererek maksimum taşsızlık  sağlamaktır.  Geçmişte açık cerrahi ile tedavi edilen böbrek taşları son yıllarda gelişen teknoloji paralel olarak Perkütan nefrolitotomi (PCNL), Retrograd İntrarenal cerrahi (RIRS)  yada vücut dışından şok dalgaları ile taş kırma (ESWL) tedavisi gibi birçok alternatif metodla tedavi edilmektedir.Yeni nesil fleksibl üreteroskopların ve holmium lazer gibi etkin ve güvenli taş kırıcıların geliştirilmesi ile Retrograd İntrarenal cerrahi (RIRS)  taş tedavisinde önemli bir alternatif haline gelmiştir. Hastanemizde bir çok üst düzey merkezde yapılan bu cerrahi; açık cerrahiye, perkütan nefrolitotomiye (PCNL) gereksinim duyulmadan  Retrograd İntrarenal cerrahi (RIRS)  ile başarılı bir şekilde tedavi edilmektedir.
Retrograd İntrarenal cerrahi (RIRS)
-Kanama diyatezi olan hastalarda,
-Aşırı kilolu hastalarda
-Kas iskelet sistemi deformitesi bulunan hastalarda 2 cm den küçük böbrek taşlarında vücut dışından şok dalgaları ile taş kırma (ESWL) tedavisi ile kırılamayan böbrek taşlarında primer tedavi olarak kullanılmaktadır. Hastalarımız Mhrs 182 hattı'nı arayarak www .mhrs.gov.tr adresinden hastanemizin   https://izzetbaysaldh.saglik.gov.tr/ adresi üzerinden randevularını alarak detaylı bilgi sahibi olabilirler.