Şeker ve Obezite Hastalığına Çözüm
22 Nisan 2022

Bolu İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi’nde Türkiye’de nadir merkezlerde yapılabilen ŞEKER HASTALIĞI VE OBEZİTE AMELİYATI başarıyla gerçekleştirildi.

• Şeker ve Obezite Hastalığına Çözüm.jpg

20 GÜNDE 20 KİLO VERDİ

Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi’nde uzun zamandır günde 4 defa insülin iğnesi kullanan Kocaeli şehir hastanesinde çalışmakta olan 42 yaşındaki Ant ERBİRSİN adlı hastaya, Genel Cerrahi Uzman Hekimi Opr. Dr. Güneş TEKTEN ve Genel Cerrahi Uzman Hekimi Opr. Dr. Kahraman Dinler tarafından metabolik cerrahi yapıldı.

ŞEKER HASTALIĞINDAN AMELİYAT İLE KURTULMAK MÜMKÜN

Başarılı geçen ameliyata ilişkin bilgi veren Dr. Güneş TEKTEN ve Dr. Kahraman Dinler, “Bağırsaklar vücudun en büyük hormon fabrikasıdır, ameliyatta mideyi küçültüyoruz ve ince bağırsağın son kısmını mide ile birleştiriyoruz. Bu sayede hastanın hormonlarını aktif hale getirmiş oluyoruz ve Tip 2 şeker hastalığını hormonal olarak tedavi ediyoruz. Hastamız Ant Bey, uzun zamandır kan şekerini düşürmek için insülin iğnesi kullanıyordu. Ameliyattan sonra kan şekerinde ciddi düşüş sağlandı. Hastamızın yemekten sonra şekeri insüline rağmen 400’ün üzerine çıkarken, ameliyattan sonra 200’ün üzerine çıkmadı. Hastamızın kolesterol seviyesinde ciddi bir düşüş oldu. Bu ameliyat ileri cerrahi tekniği gerektiriyor ve Türkiye’de nadir merkezlerde yapılıyor. Obezite ve Tip 2 şeker hastaları için bir umut ışığı olarak nitelendirilen bu ameliyat için genel cerrahi polikliniğine davet ediyoruz.” dedi.

TÜM ŞEKER HASTALARINA TAVSİYE ETTİ

Şeker hastalığı ameliyatı olan Ant ERBİRSİN ise duygularını şöyle dile getirdi.“uzun zamandır insülin iğnesi kullanmaktan yoruldum ve kan şekeri nedeniyle yemek yemekten korkuyordum. Sık sık su içip idrara çıkıyordum. Ameliyattan önce 139 kiloya kadar çıkmıştım, ameliyattan 20 gün sonra sonra 119 kiloya düştüm. Ben Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi’ndeki doktorlarıma güvendim ve ameliyat oldum. Sağlığıma kavuştum. Benimle aynı kaderi paylaşan şeker hastalarına tavsiyem; eğer boy ve kilo oranları uygunsa hiç beklemeden Genel Cerrahi Polikliniğine başvurup tedavi olmalarıdır.”