Gebe Okulu 10'ncu hizmet yolunda

Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Ünitesi'nde Gebe Okulu'nun kuruluşunun 10. yıl dönümü etkinlikleri düzenlendi. Etkinlikte, Gebe Okulu eğitimleri katılımcısı anne adaylarına katılım sertifikaları verildi.

Haberi izlemek için tıklayınız

Etkinliğe, Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Muhammet Mustafa Gürdal, Kadın Doğum Uzmanı Dr. Necla Öztürk, Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi yönetimi, Kadın Hastalıkları ve Doğum branşında uzman doktorlar, eğitim hemşireleri, Gebe Okulu eğitimleri katılımcısı anne adayları ile anne adaylarına destek olmak üzere baba adayları katıldı.

• GEBE OKULU 10'NCU HİZMET YILINDA (6).jpg
  • GEBE OKULU 10'NCU HİZMET YILINDA (3).jpg
  • GEBE OKULU 10'NCU HİZMET YILINDA (4).jpg
  • GEBE OKULU 10'NCU HİZMET YILINDA (5).JPG
  • GEBE OKULU 10'NCU HİZMET YILINDA (7).JPG
  • GEBE OKULU 10'NCU HİZMET YILINDA (12).JPG
  • GEBE OKULU 10'NCU HİZMET YILINDA (11).JPG
  • GEBE OKULU 10'NCU HİZMET YILINDA (10).jpg
  • GEBE OKULU 10'NCU HİZMET YILINDA (9).JPG
  • GEBE OKULU 10'NCU HİZMET YILINDA (8).jpg
  • GEBE OKULU 10'NCU HİZMET YILINDA (2).jpg

Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Ünitesi’nde gebelik sürecinin huzurla, sağlıkla, bilinçli ve bilgili şekilde geçirilmesini sağlamak üzere anne adaylarına eğitim hizmeti sunan Gebe Okulu’nun 10’ncu hizmet yılı düzenlenen etkinlikle kutlandı.

“AMACIMIZ SAĞLIKLI NESİLLERİN YETİŞMESİNE VESİLE OLMAK”
Etkinlikte bir konuşma yapan Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Muhammet Mustafa Gürdal, Gebe Okulu’nun 10’uncu hizmet yılı olduğunun altını çizerek; “24. haftadan sonra başlayan gebelik eğitiminin sonundayız. Umarım güzel bir şekilde istifade etmişsinizdir. Doğumla ilgili kaygılarınız, endişeleriniz kafanızdaki soru işaretleri en aza inmiştir. Bizim gebe eğitimine başladığımızın 10. senesindeyiz. 10 yıldır güzel bir şekilde eğitime devam ediyoruz. Amacımız sağlıklı nesillerin yetişmesine vesile olmak. Bunun ilk başlangıcı gebelikle başlıyor doğum ile devam ediyor. Çocukların iyi bir şekilde yetiştirilmesi ile de devam ediyor” ifadelerini kullandı.
Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Muhammet Mustafa Gürdal’ın ardından Kadın Doğum Uzm. Dr. Necla Öztürk, Gebe Okulu’nun anne adaylarının aldığı eğitimler hakkında bilgiler vererek, Gebe Okulu’nda gebelere doğuma hazırlık, suda doğum, anne sütünün önemi, emzirme teknikleri, doğum sonu aile planlaması, bebek banyosu, gaz masajı gibi birçok eğitim verildiğini söyledi.

NORMAL DOĞUM İÇİN HEKİME ISRAR EDİYORLAR”
Uzm. Dr. Necla Öztürk, “ Hastanemiz olarak 10 yıldır bu hizmeti vermekteyiz. Gebe Okulu, anneleri doğum sürecine hazırlama yeridir. Anneler, normal doğumun önemini, sezaryenin risklerini, bebek bakımı ve göbek pansumanını öğreniyorlar. Çok güzel bir hizmet. İlk 24 haftada Halk Sağlığı Birimi’nde hizmet alıyorlar. 24. haftadan sonra burada aldığı uygulamalı eğitimlerle bunu pekiştirmeliler. Bu eğitimler ücretsiz, hatta hastane çıkışı da hediyelerimiz oluyor. Babalar ya da yanında refakatçi olarak kalacak kişileri de eğitime alıyoruz. Hastalarımız, bu eğitimle, doğumun ne olduğunu biliyorlar. Korkmuyorlar, gayet cesurlar. Tıbbi olarak sezaryen gerekse de normal doğum için hekime ısrar ediyorlar. “Ben normal doğurmak istiyorum. Beni en son aşamada sezaryene alın” diyorlar. Eğer bebeğin ve annenin sağlığı risk altında değilse, normal doğurmak isteyen gebe sayısı bu eğitimler sayesinde oldukça arttı” şeklinde konuştu.

OTEL KONFORUNDA ANNE DOSTU HASTANE
Anne dostu hastane olduklarını da belirten Öztürk; “Sağlık Bakanlığımızın çok güzel bir projesi; Anne Dostu Hastane; tek kişilik odalarda otel konforunda yapılan doğumlar. Birçok özel hastanede bile olmayan bir hizmet. Çok güzel odalarımız var. İstedikleri zaman banyo yapabiliyorlar. Doğum yataklarımız var, doğum esnasında doğum masasına dönüşebilen yataklar. Ağrısını orada çekiyorlar, orada doğum yapıp yine oradan taburcu oluyorlar ve bebekleri ile hiç ayrılmıyorlar.
Bebek Dostu da, anne sütü önemi verilen mamayla beslenilmeyen bir tür hizmet. Önceden sezaryen modaydı şimdi normal doğum moda olmak üzere. Bunda Anne Dostu ve Bebek Dostu eğitimlerinin çok emeği var. Anne dostu adayı hastaneler için personel eğitimi veriyorum. Personel doğum ile ilgili bilinçlendikçe olaya daha hazır oluyorlar.

NE YAZIK Kİ HER GEBEYİ SUDA DOĞUMA ALAMIYORUZ”
Şimdiye kadar 5 tane suda doğum yaptırdık. Sayımız giderek artacak. Belli kriterleri var, ne yazık ki her gebeyi suda doğuma alamıyoruz. Suyu gelmemiş olacak, enfeksiyonu olmayacak, yani kriterleri tutuyorsa yapabiliriz” dedi.
Konuşmaların ardından, Gebe Okulu’nun 10’uncu yılına özel  hazırlanan etkinlikte hazırlanan VTR katılımcılara izletildi. Büyük beğeni ile izlenen VTR sonrasında Gebe Okulu eğitimleri katılımcısı anne adaylarına ve onların bu süreçteki büyük destekçisi baba adaylarına eğitim katılım sertifikası ve hediyeler (hastane çıkışı bebek seti) takdim edildi.
Etkinlik sonrasında, uzman doktorlar ile anne adayları Gebe Okulu’nun 10’ncu yıldönümü için özel olarak hazırlanan kutlama pastasını birlikte kestiler. Anne ve baba adayları ile uzman doktorlar, doğuma sayılı günler kala hatıra için fotoğraf çekildiler.