Hastane personeli maske üretimine başladı

İzzet Baysal Devlet Hastanesi’nde dikiş bilen sağlık personelinden oluşan ekip, Korona virüs ile mücadele sürecinde, hastanede oluşturulan terzi atölyesinde tıbbi maske üretimine başladı.

• HASTANE PERSONELİ MASKE ÜRETİMİNE BAŞLADI (10).jpg
  • HASTANE PERSONELİ MASKE ÜRETİMİNE BAŞLADI (4).jpg
  • HASTANE PERSONELİ MASKE ÜRETİMİNE BAŞLADI (2).jpg
  • HASTANE PERSONELİ MASKE ÜRETİMİNE BAŞLADI (6).jpg
  • HASTANE PERSONELİ MASKE ÜRETİMİNE BAŞLADI (3).jpg
  • HASTANE PERSONELİ MASKE ÜRETİMİNE BAŞLADIı (3).jpg
  • HASTANE PERSONELİ MASKE ÜRETİMİNE BAŞLADIı (2).jpg
  • HASTANE PERSONELİ MASKE ÜRETİMİNE BAŞLADIı (1).jpg
  • HASTANE PERSONELİ MASKE ÜRETİMİNE BAŞLADI (5).jpg
  • HASTANE PERSONELİ MASKE ÜRETİMİNE BAŞLADI (9).jpg
  • HASTANE PERSONELİ MASKE ÜRETİMİNE BAŞLADI (8).jpg
  • HASTANE PERSONELİ MASKE ÜRETİMİNE BAŞLADI (7).jpg
  • HASTANE PERSONELİ MASKE ÜRETİMİNE BAŞLADI (1).jpg

Türkiye’de yeni tip koronavirüsün görülmesiyle her geçen gün artan maske talebine çözüm bulmak için harekete geçen Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi, dikiş bilen gönüllü sağlık çalışanlarıyla maske üretimine başladı. Sağlık personelinden oluşan ve dikiş bilen 8 kişilik ekiple, hastanede oluşturulan terzi atölyesinde, günde ortalama 500 tıbbi maske üretiliyor. Üretilen maskeler, sterilizasyon biriminde yapılan işlemin ardından paketlenerek, hastane çalışanlarının hizmetine sunuluyor.

"SAHADA ARTAN TALEBİ KARŞILAMAK İSTEDİK"
Maske üretimiyle ilgili bilgi veren İzzet Baysal Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. M. Mustafa Gürdal, “Korona virüs enfeksiyonunun Avrupa’da görülmesiyle birlikte tıbbı koruyucu ekipmanlara olan ihtiyaç sahada her geçen gün giderek artmaktadır. Biz de bu talebi karşılayabilmek adına kendi imkanlarımızı kullanarak, sahada artan talebi karşılamak istedik. Personelimizin özverili çalışmalarıyla bir planlama yaparak, günde yaklaşık 8 personelimizle 400-500 civarında koruyucu ekipmanlardan tıbbi maske üretimine başladık. İnşallah ilerleyen günlerde üretim kapasitesini daha da artıracağız. Hastanemizin tüm kademelerindeki çalışanlarımızın özverili gayretiyle salgın hastalığa karşı hep beraber ilimizde mücadele edeceğiz” dedi.

HASTANE PERSONELİ MASKE ÜRETİMİNE BAŞLADI - MANŞET RESİM.jpg

PİYASA FİYATININ 10’DA 1’İNE MAL EDİYORUZ”
Hastanede yapılan tıbbi maskelerin piyasa fiyatının altında mal edildiğini söyleyen Başhekim Op. Dr. Gürdal, “Çalışanlarımızın hepsi kendi personelimiz. 8 kişilik çalışma ekibini de dikiş konusunda tecrübeli arkadaşlarımızdan oluşturduk. Bizim dışarıdan aldığımız tıbbi maskeler steril değil. İşlemler bittikten sonra üretimlerin ilgili birimde sterilizasyonu da sağlanabiliyor. Personelimize steril edilmiş bir şekilde veriyoruz. Piyasada şu an ki fiyatının 10’da 1’ine mal ediyoruz. Bu da bizim için avantaj oldu. Şu an stoklarımızda maskelerimiz var. Biz, o stoktaki maskelerimizin bitmesi ve temin edememe durumunda bunları yedek olarak hazırlıyoruz. Şu an hem stoğumuzda, hem ürettiğimiz maskelerle birlikte sahadaki ihtiyacı karşılayabilecek durumdayız” ifadelerini kullandı.