Sağlıkçıların el dezenfektanı hastane eczanesinde hazırlanıyor

Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi'nde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında sağlık personelinin ihtiyacını karşılamak amacıyla el dezenfektanı üretiliyor.

• Sağlıkçıların el dezenfektanı hastane eczanesinde hazırlanıyor.jpg

Salgının ardından el dezenfektanı kullanma eğiliminin artması üzerine Bolu Sağlık Müdürlüğü kendi bünyesinde tedbir almaya karar verdi. Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi'nin Köroğlu Ünitesi'ndeki eczanede görevli personel de bu kapsamda el dezenfektanı üretmeye başladı. El dezenfektanı, Sağlık Bakanlığı'nın "El Antiseptiği Hazırlama Kılavuzu"nu baz alarak hijyenik ortamda hazırlıyor. Şişelendikten sonra 72 saat bekletilen el dezenfektanı, İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı hastanelerin ihtiyacını karşılıyor.

"EL VE YÜZEY DEZENFEKTANI İHTİYACI ARTTI"
Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. M. Mustafa Gürdal, gazetecilere yaptığı açıklamada, koronavirüs salgınının el ve yüzey dezenfektanı ihtiyacını artırdığını söyledi. Başhekim Op. Dr. Gürdal, kendi imkanlarıyla bu ihtiyacı karşılama yoluna gittiklerini anlatarak, "Sağlık Bakanlığı'nın "El Antiseptiği Hazırlama Kılavuzu"nu örnek alarak kendi hastanemizde, eczacılarımızla el dezenfektanı hazırlamaktayız" dedi. Hastane eczanesinde kendi ihtiyaçlarını karşılayacak kadar üretim yaptıklarını dile getiren Başhekim Op. Dr. Gürdal, şunları söyledi:
"Ekibimizle şu an için ihtiyacımızı karşılayacak düzeyde üretim yapmaktayız. Yaklaşık 40-50 litre bizim hastane ihtiyacımızı karşılamakta. Süreç ilerledikçe, ihtiyaç artarsa, kapasitemizi 2-3 kat artırabiliriz. Piyasada satılan el antiseptikleriyle kıyasladığımız zaman, yaklaşık üçte bir oranında daha ekonomik bir şekilde hazırlamaktayız."